UPDATE 26 JANUARI 2021

BIBLIOTHEEKBEZOEK

 • De hoofdbibliotheek bezoeken kan vanaf 5 november enkel nog via voorafgaande reservering, ofwel telefonisch (054 43.72.30) ofwel via dit formulier. Het filiaal in Moerbeke blijft toegankelijk zonder reservering (maar voor maximaal 4 bezoekers tegelijk).
 • Uw bezoek mag maximaal 30 minuten duren
 • Een bezoek aan de bib is beperkt tot 1 persoon per inschrijving. Per inschrijving mogen er maximaal 2 kinderen onder 12 jaar meekomen.
 • Mondkapje, handen ontsmetten en afstand houden zijn verplicht
 • Volg de aangeduide looprichting
 • Respecteer het maximaal aantal toegelaten bezoekers per lokaal
 • Maak gebruik van de oorstokjes om het touch-screen van het zelfuitleen-toestel te bedienen
 • Betalingen aan de balie kunnen enkel met bankkaart (liefst contactloos); contant geld aanvaarden we niet 
 • De publiekscatalogi zijn niet raadpleegbaar; consulteer onze catalogus van thuis (https://geraardsbergen.bibliotheek.be/) of in de bib op uw smartphone via onze draadloos netwerk
 • Mensen die verplicht in quarantaine zijn mogen de bib niet betreden.

AFHAALBIBLIOTHEEK, RESERVEREN

 • U kunt ook opteren voor de afhaalbib. U reserveert gratis een boek (strip, dvd,…) via onze catalogus ((https://geraardsbergen.bibliotheek.be/). Zodra u van ons bericht ontvangen heeft dat het materiaal binnen is, kunt u het afhalen in de bib. Het bevindt zich (op naam) op het rek dat u ziet bij het binnenkomen. U moet het materiaal niet meer uitlenen en kunt het gewoon onmiddellijk meenemen. Op die manier hoeft u de bib niet te betreden, wat voor iedereen veiliger is. Om een boek gewoon af te halen hoeft u geen tijdsblok te reserveren; u moet dat wel doen als u daarna nog wil grasduinen in onze collectie.

TERUGBRENGEN 

Inleveren kan in de bib (als u een afspraak heeft) of via onze inleverbus (te dikke boeken die niet in de inleverbus passen, mogen in de inkom gelegd worden, ofwel bovenop de inleverbus, ofwel bovenaan de trap). 

VERLENGEN 

Kan aan de balie (als u een afspraak heeft) of online via onze catalogus

CATALOGUS 

De catalogus kan momenteel niet geraadpleegd worden in de bib, raadpleeg hem van thuis uit (https://geraardsbergen.bibliotheek.be/) of in de bib op je eigen smartphone via ons netwerk. Bedenk dat ingeleverde materialen eerst 3 dagen in quarantaine staan, dat wil zeggen dat ze pas na 3 dagen door ons terug op de planken worden gezet. Boeken met status ‘quarantaine’ kunnen wel gereserveerd worden. 

IBL-aanvragen 

Een IBL-aanvraag binnen Route42 kost € 0,50, buiten Route42 € 3. Een online IBL-aanvraag moeten zoals steeds gebeuren via het daartoe bestemde formulier. Een IBL-aanvraag kan ook aan de balie gebeuren. Wij contacteren jou als het gevraagde binnen is en kan afgehaald worden. 

FOTOKOPIES 

Fotokopies (laten) nemen kan. Ontsmet het toestel eerst en bedien de toetsen met stokjes en/of ontsmet daarna je handen. Betaling kan enkel via bankkaart. 

KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN 

Zijn consulteerbaar op eigen risico als u een afspraak gemaakt heeft (handen ontsmetten na gebruik!). De stoelen moeten op gepaste afstand van elkaar blijven staan. Wie kranten of tijdschriften consulteert in de tijdschriftengang of in de leeszaal, moet aan de balie boven zijn/haar naam opgeven met het oog op contact tracing. 

INTERNET-PC’s 

Twee internet-pc’s zijn beschikbaar, zoals gewoonlijk enkel na inschrijving aan de balie boven. Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens het werken aan de internet-pc’s. 

De bezoeker moet zelf vóór elk gebruik klavier, muis, scherm en stoel ontsmetten met ontsmettingsdoekje die ter beschikking staan, en achteraf zijn/haar handen ontsmetten. 

Opgelet: er wordt door het personeel in principe géén hulp geboden bij het gebruik van de internet-pc’s om te dicht contact te vermijden! 

LEESZAAL 

De leeszaal is opnieuw toegankelijk, maar slechts voor maximaal 3 personen die op gepaste afstand van elkaar moeten blijven. De bezoeker moet zelf vóór elk gebruik stoel en tafel ontsmetten met ontsmettingsdoekje die ter beschikking staan, en achteraf de handen ontsmetten. 

Wie gebruikmaakt van de leeszaal, moet aan de balie boven zijn/haar naam opgeven met het oog op contact tracing. 

ACTIVITEITEN 

Activiteiten geschieden steeds met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen. Een overzicht van onze activiteiten vind je hier.  

EN TEN SLOTTE 

Het toilet is voorlopig niet toegankelijk.

Koffie en frisdranken zijn niet verkrijgbaar. 

NOG VRAGEN? 

Wij blijven bereikbaar voor jullie vragen. Bel 054 43 72 30 of mail naar info.bibliotheek@geraardsbergen.be

Vind hier de maatregelen van stad Geraardsbergen ivm het corona-virus.