UPDATE 1 JULI 2021

BIBLIOTHEEKBEZOEK

  • De bibliotheek is vrij en onbeperkt toegankelijk
  • Mondkapje dragen is verplicht (uitgezonderd voor kinderen onder 12 jaar)
  • Handen ontsmetten is verplicht
  • Afstand houden is verplicht
  • Betalen in de bib kan enkel met bankkaart. Betalen kan ook van thuis via Mijn Bibliotheek (https://geraardsbergen.bibliotheek.be/mijn-bibliotheek)
  • Mensen met covid-19 symptomen of in quarantaine mogen de bib niet betreden

AFHAALBIBLIOTHEEK, RESERVEREN

U kunt nog steeds opteren voor de afhaalbib. U reserveert een boek (strip, dvd,…) via onze catalogus (https://geraardsbergen.bibliotheek.be/). Zodra u van ons bericht ontvangen heeft dat het materiaal binnen is, kunt u het afhalen in de bib. Het bevindt zich (op uw naam) op het rek dat u ziet bij het binnenkomen. U moet het materiaal niet meer uitlenen en kunt het gewoon onmiddellijk meenemen. Reserveren is tijdelijk gratis.

TERUGBRENGEN 

Inleveren kan in de bib of via onze inleverbus (te dikke boeken die niet in de inleverbus passen, mogen in de inkom gelegd worden, ofwel bovenop de inleverbus, ofwel bovenaan de trap). 

VERLENGEN 

Kan aan de balie of online bij u thuis via Mijn Bibliotheek op onze catalogus

CATALOGUS 

Raadpleeg onze catalogus (https://geraardsbergen.bibliotheek.be/) bij voorkeur van thuis uit; of in de bib op je eigen smartphone via ons netwerk. Wie de catalogus-pc van de bib toch gebruikt, is zelf verantwoordelijk voor het ontsmetten van klavier en muis. Boeken die status ‘Net binnen’ hebben, worden door ons pas de dag daarna op de plank gezet. 

IBL-aanvragen 

Doordat alle Route-bibliotheken één bibliotheek zijn geworden, is een IBL-aanvraag binnen Route42 voortaan een gewone reservering (tijdelijk gratis). Een IBL-aanvraag buiten Route42 kost € 3. Een aanvraag kan online gebeuren via het daartoe bestemde formulier, of aan de balie. Wij contacteren jou als het gevraagde binnen is en kan afgehaald worden. 

FOTOKOPIES 

Fotokopies (laten) nemen kan. Ontsmet het toestel eerst en bedien de toetsen met stokjes en/of ontsmet daarna je handen. Betalen kan enkel met bankkaart. 

KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN 

De kranten- en tijdschriftenafdeling is vrij toegankelijk, maar afstand houden blijft verplicht. De bezoeker moet zelf vóór elk gebruik stoel en tafel ontsmetten met ontsmettingsdoekjes die ter beschikking staan, en achteraf de handen ontsmetten. 

INTERNET-PC’s 

Twee internet-pc’s zijn beschikbaar, zoals gewoonlijk enkel na inschrijving aan de balie boven. Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens het werken aan de internet-pc’s. 

De bezoeker moet zelf vóór elk gebruik klavier, muis, scherm en stoel ontsmetten met ontsmettingsdoekjes die ter beschikking staan, en achteraf de handen ontsmetten. 

Opgelet: er wordt door het personeel in principe géén hulp geboden bij het gebruik van de internet-pc’s om te dicht contact te vermijden! 

LEESZAAL 

De Leeszaal is vrij toegankelijk, maar afstand houden blijft verplicht. De bezoeker moet zelf vóór elk gebruik stoel en tafel ontsmetten met ontsmettingsdoekjes die ter beschikking staan, en achteraf de handen ontsmetten. 

EN TEN SLOTTE 

Het toilet is opnieuw toegankelijk, maar op eigen verantwoordelijkheid. Ontsmettingsmiddelen staan ter beschikking.

Koffie en frisdranken zijn niet verkrijgbaar. 

NOG VRAGEN? 

Wij blijven bereikbaar voor jullie vragen. Bel 054 43 72 30 of mail naar info.bibliotheek@geraardsbergen.be

Vind hier de maatregelen van stad Geraardsbergen i.v.m. het corona-virus.