UPDATE 11 JULI 2020

• De hoofdbibliotheek is opnieuw vrij toegankelijk (zonder voorafgaande afspraak) ; het filiaal in Moerbeke heropent pas op zaterdag 8 augustus
  • Het aantal bezoekers tegelijk is beperkt tot 15
  • Een bezoek mag maximaal 30 minuten duren
  • Een mondmasker is verplicht in de bib
  • De overige veiligheidsmaatregelen blijven van kracht: handen ontsmetten, aangeduide looprichting volgen en 1,5 m afstand bewaren

UITLENEN

Zelf  je materialen vrij komen kiezen en uitlenen, kan dus opnieuw. De afhaalbibliotheek, waarbij je op voorhand een bestelling kon plaatsen die wij voor jou klaar legden, wordt afgeschaft. Let wel:

• Respecteer het maximaal aantal toegelaten personen per lokaal; is dat aantal bereikt, wacht op veilige afstand aan de ingang.
  • Maak gebruik van de oorstokjes om het touch-screen van het zelfuitleen-toestel te bedienen.
  • Maak best je keuze op voorhand via onze catalogus; de catalogi in de bib zelf zijn niet toegankelijk. Gebruik je eigen smartphone en ons wifi-netwerk als je in de bib zelf opzoekingen wil doen.
  • Betalingen aan de balie kunnen enkel met bankkaart (liefst contactloos); contant geld aanvaarden we nog niet.
  • Bedenk dat boeken of dvd’s ook door anderen kunnen aangeraakt zijn. Ontsmet regelmatig je handen met de handgel die ter beschikking staat.

Inleveren kan in de bib aan het zelfinname-toestel aan het raam (het andere toestel is voor uitleen) of via onze inleverbus (te dikke boeken die niet in de inleverbus passen, mogen in de inkom gelegd worden, ofwel bovenop de inleverbus, ofwel bovenaan de trap).

VERLENGEN

Je uitgeleende materialen worden door ons niet langer automatisch verlengd. Je moet dat dus zelf regelen.

BOETES

Worden niet langer geannuleerd. Als je je materialen niet tijdig terugbrengt of verlengt, zul je boete moeten betalen.

RESERVEREN

Reserveren kan opnieuw, zowel online als aan de balie. Er wordt voorlopig geen reservatiekost aangerekend. Als het gereserveerde binnenkomt, krijg je van ons bericht. Gereserveerde materialen zullen (op naam) klaar liggen op het rek dat je ziet direct bij binnenkomst. Je hoeft gereserveerde titels dus niet te vragen aan de balie, je hoeft ze ook niet meer zelf uit te lenen.

CATALOGUS

In de bibliotheek kunnen geen catalogi geraadpleegd worden. Van thuis uit of op je smartphone in de bib kan dat wel. Bedenk dat ingeleverde materialen eerst 3 dagen in quarantaine staan, dat wil zeggen dat ze pas na 3 dagen door ons terug op de planken worden gezet. Boeken met status ‘quarantaine’ kunnen wel gereserveerd worden.

IBL-aanvragen

Zijn ook opnieuw mogelijk. Een IBL-aanvraag binnen Route42 kost € 0,50, buiten Route42 € 3. IBL-aanvragen online moeten zoals steeds gebeuren via het daartoe bestemde formulier. Een IBL-aanvraag kan ook aan de balie gebeuren. Wij contacteren jou als het gevraagde binnen is en kan afgehaald worden.

FOTOKOPIES

Fotokopies (laten) nemen kan. Ontsmet het toestel eerst en bedien de toetsen met stokjes en/of ontsmet daarna je handen. Betaling kan enkel via bankkaart.

KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN

Zijn opnieuw consulteerbaar, maar op eigen risico (handen ontsmetten na gebruik!). De stoelen moeten op gepaste afstand van elkaar blijven staan.

INTERNET-PC’s

Twee internet-pc’s zijn opnieuw beschikbaar, zoals voorheen enkel na inschrijving aan de balie boven. Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens het werken aan de internet-pc’s.

De bezoeker moet zelf vóór elk gebruik klavier, muis, scherm en stoel ontsmetten met ontsmettingsdoekje die ter beschikking staan, en achteraf zijn/haar handen ontsmetten.

Opgelet: er zal door het personeel géén hulp geboden worden bij het gebruik van de internet-pc’s om te dicht contact te vermijden!

LEESZAAL

De leeszaal is opnieuw toegankelijk, maar slechts voor maximaal 3 personen die op gepaste afstand van elkaar moeten blijven.

De bezoeker moet zelf vóór elk gebruik stoel en tafel ontsmetten met ontsmettingsdoekje die ter beschikking staan, en achteraf de handen ontsmetten.

ACTIVITEITEN

Alle activiteiten tot september zijn afgelast. Ook het digitaal vragenuurtje wordt geannuleerd.

EN TEN SLOTTE

Het toilet blijft afgesloten voor het publiek.

Zitplaatsen zijn verwijderd (behalve in leeszaal en tijdschriftenafdeling).

Koffie en frisdranken zijn niet verkrijgbaar.

NOG VRAGEN?

Wij blijven bereikbaar voor jullie vragen. Bel 054 43 72 30 of mail naar info.bibliotheek@geraardsbergen.be.

Vind hier de maatregelen van stad Geraardsbergen ivm het corona-virus.