De bibliotheek organiseert ook dit schooljaar leesgroepen voor kinderen. Meer bepaald nemen we deel aan KJV, de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

Ken je de Kinder- en Jeugdjury nog niet? Lees er meer over op de KJV-website.

Onze bib heeft leesgroepen voor de leeftijdscategorie├źn 4-6 jaar, 6-8 jaar, 8-10 jaar en 10-12 jaar. Elke leeftijdsgroep wordt apart begeleid door een personeelslid van de bib. Tot eind mei 2021 zal de groep vier keer samen komen om over de boeken te praten, een activiteit te doen rond het thema van een boek en om een top-8 op te stellen. Op het einde van het leesjaar worden de gegevens van onze plaatselijke leden doorgestuurd en wordt de Vlaamse top-8 samengesteld en zijn de winnende boeken bekend.

Daarna volgt een feestelijke afsluiting waarbij alle deelnemende kinderen/juryleden enkele van hun favoriete auteurs kunnen ontmoeten. Een uitstap die gratis is voor de kinderen en die begeleid wordt door personeel van de bib.

Lees je mee met ons? Je kan op elk moment van het jaar aansluiten. Stuur een mailtje naar info.bibliotheek@geraardsbergen.be en wij nemen contact met je op.